Treningsløyper for Eikerløpet

Postet av Eiker OL den 4. Mai 2022


Det nærmer seg Eikerløpet 26.mai, og vi håper mange av våre yngre løpere stiller til start. Det går bort noen fellestreninger til sprintløp, samt at 17.mai faller på en tirsdag. Som en forberedelse til Eikerløpet, har vi laget en "hjemmelekse" for ungdommene i aktiv-gruppa (10-16 år). Fokus er løyper med langdistansepreg. Det er 3 ulike løyper, beregnet for ulike aldre/nivå. Det går helt fint å ta en løype som er vanskeligere eller lettere enn det som er angitt - viktigste er at man prøver!

10-12 år: Løp gjerne med en venn, eller ha med en voksen som holder seg på gooood avstand (til de voksne: bland deg minst mulig!). Postene ligger ca 100-200 meter fra stien, men det er ganske  tydelige "siste sikre" (for eksempel en skrent eller en myr) før du skal ta av inn til posten. Se etter disse før du starter, og legg en god plan for veivalgene dine.
13-15 år: Våg å kutte i stedet for å løpe mye rundt på sti. Øv på å bruke andre tydelige ledelinjer i terrenget, som for eksempel kanten på myr og hogstfelt.
>16 år: Det er alltid kortest rett på, unngå derfor stier. Øv på å forenkle strekkene. 

Det henger små postskjermer på start, mål og alle postene. Start er ved "kjettingen" innover Jungerveien (rett før Kolbergtjern). Det er selvsagt også lov for ungdommer over 16 år å benytte seg av løypene.

God tur, lykke til - husk at det ikke er farlig å bomme :)

10-12 år 2.4 km.pdf
13-15 år 3.7km.pdf
over 16 år 5.1km.pdf


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.