Minneord - Gjermund Røren

Postet av Grete Thorsby den 18. Mar 2024

Det var med stor sorg da vi mottok meldingen i forrige uke om at vår kjære klubbkamerat Gjermund Røren er gått bort. Gjermund vil bli husket for sine prestasjoner i o-løypa, både for sine individuelle prestasjoner og i stafetter hvor han brakte klubbens lag fremover i rekkene.

Gjermund Røren var et kjempemessig løpstalent, som satte evige løyperekorder på de tradisjonelle rundene på Eiker i konkurranse med Morten Berglia og langrennsbrødrene Tor Håkon og Geir Holte. I 1982 vant han NM for H17-18 i Klæbu, og samme høst var han med på Eikers stafettlag for senior som tok NM sølv på Stord.

Som mange i den alderen kunne ikke Gjermund få nok, og han var umulig å bremse. Som første års senior ble han nummer 20 under NM i Korgen i 1985, men året etter fikk han et forferdelig overtråkk under løp på Modum – en skade han først ikke tok på alvor. I praksis var karrieren over med det, selv om han deltok sporadisk fram til 1992.

I likhet med mange andre fra denne generasjonen forsvant Gjermund totalt fra orienteringsidretten. Han fikk familie og to barn og prioriterte andre gjøremål. 20 år etter at han forsvant fra o-idretten, gjorde han imidlertid et comeback i 2012. I et intervju dette året sa Gjermund at den største forskjellen på løpene fra 1992 til 2012, var EMIT-brikka og bruk av teknologien i o-idretten. Da han forlot sporten, brukte de stifteklemmer. Det andre han påpekte var variasjon i distanser og muligheten for å kunne løpe en eller annen mellomdistanse, og ikke kun langdistanse og «gampeløypa». Dette gav han også muligheter for å hevde seg i sin veteranklasse. Det gjorde han i 2016 under Veteranmesterskapet i regi av Modum OL, der distansene sprint, mellomdistanse og langdistanse var på programmet. Gjermund vant sin klasse på alle tre distansene!

Det som imidlertid ikke hadde endret seg så mye på 20 år, var å treffe igjen de gamle gutta, selv om håret var blitt både mindre og mer grått.

Gjermund var med i styret i Eiker o-lag i fire perioder. Nå har han stemplet på sin siste post. Eiker o-lag vil med varme minnes de gode tider som er tilbrakt sammen med Gjermund, hans omsorg, kunnskap og ikke minst hans smil som kunne lyse opp selv et snøkledd landskap.

Fred over Gjermunds minne.

 

Grete Thorsby

Leder Eiker o-lag


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.