EIKERLØPET FLYTTES - OG DELTAKELSE BEGRENSES

Postet av Hans Roar Bakken den 25. Mar 2021

Eikerløpet 13. mai er planlagt med Bermingrudmoen som arena. Arena er avklart med grunneier. Det er dog en stor utfordring med parkering. Vi har hatt dialog med Eiker Gårdsysteri og grunneiere om aktuelt område for parkering. Dersom det er mulig å gjennomføre løpet med "full skala" må vi regne med 800-900 løpere og over 300 biler. Dette krever stort område til parkering. Alternativet er da på jorder ved ysteriet. 

Det er kuslipp på området 1. mai - og rundt 100 kuer. Normalt er det stort arrangement rundt kuslippene, men av smittevernhensyn er dette avlyst i år. Av samme grunn ønskes det heller ikke stort besøk til andre arrangementer så lenge Covid-19 pandemien har styring på vår hverdag.

Som løpsleder har jeg sammen med kartansvarlig Morten Berglia sett på andre alternativer, og vi har besluttet at løpet flyttes til Spiten Skileik, og at løpet begrenses til deltakelse fra løpere tilsluttet klubber i Buskerud o-krets.

Vi hadde 24. mars befaring sammen med grunneier og avklart arena og ulike alternativer vedr parkering. Vi er dog ikke innstilt på å planlegge løp med 800-900 deltakere, og vil sette begrensning i deltakerantallet. Ved å begrense til løpere tilsluttet Buskerud o-krets beregner vi maks 300 løpere.

Det har vært kontakt med arrangementsansvarlig i Norges Orienteringsforbund om dette, og det er ingen bestemmelser som hindrer oss i en slik begrensning. Det store spørsmålet er om vi på dette tidspunktet i det hele tatt får anledning til å gjennomføre løpet - det vil tiden vise. Informasjon om dette er lagt ut på Eventor - og påmelding til løpet vil ikke bli åpnet før nærmere avklaringer foreligger.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline