16. OKTOBER - PÅ DENNE DAG - FOR 50 ÅR SIDEN - JUBELDAGER MED PEER H. STAFF OG INGRID THORESEN I SPISSEN

Postet av Hans Roar Bakken den 16. Okt 2015

-- Nordisk mesterskap i orientering på Eiker revolusjonerte o-sporten!

"Norge slår på stortromme" var overskriftene i VG - "Glede og gull" var en annen overskrift - og overskriftene henviste først og fremst til 24-årige Peer H. Staff og ungjenta Ingrid Thoresen (senere Hadler) på 19 år, som tok sine gullmedaljer i det individuelle mesterskapet + stafettseire. I herreklassen tok Norge fem dobbelt! Peer H. vant med 29 sekunders margin foran Stig Berge, mens Ingrid vant med 3 1/2 min på o-legenden Ulla Lindkvist fra Sverige.
En annen o-legende, eller rett og slett bare tidenes o-konge - Magne Lystad - avsluttet sin o-karriere på Eiker med 3. plass.
"Nordisk en arrangementsuksess for Eiker o-lag" var å lese i avisenes overskrifter. Ja, det var det så absolutt, og det var trioen Knut Berglia, Ole Skramstad og Ole Brodahl som kjernen i arrangementet.
Den største suksessen for o-sporten var uten tvil kartene som ble presentert under mesterskapet - nøyaktigheten og detaljeringen var noe o-verden frem til da ikke hadde sett maken til. Kartene dannet mal for fremtidens o-kart.
Det individuelle mesterskapet hadde start på Dunserudhagan, og mål ved Skjelbred på Fiskumsletta.
Stafettene, som ble arrangert på søndagen 17. oktober, med målområde på Gommerud i Vestfossen ble enda større storeslem for de norske farger, vant alle tre stafettene damer/herrer/junior herrer - og dobbeltseier i herreklassen. Damer junior var det hverken indv. eller i stafett.


Eiker o-lag gratulerer så mye Ingrid Thorsen - nå Hadler - og Peer H. Staff med den store dagen for 50 år siden.

I jubileumsboka til Eiker kan du finne omtale av mesterskapet skrevet av Hans L. Werp, og alle bildene i tilknytning til disse sidene (unntatt ett) er tatt av Hans Roar Bakken.
Omtalen finner dur her:http://hrb.menu/E…/NOM%201965/NOM%201965%20sider%2023_27.pdf


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline